EUR
CZK

Blog

Peelingom zbavíme pleť odumretých buniek a opäť dodáme pleti jas

10. January 2022

Odborne ho poznáme aj pod názvom exfoliácia, čo môžeme voľne preložiť ako odstraňovanie odumretých buniek kože. Peeling je jeden zo zázrakov, ktorý vie prinavrátiť našej pleti jas, preto by nemal chýbať v žiadnej kozmetickej výbave.

Čo je jeho úlohou

Vďaka odstraňovaniu odumretých buniek odhaľuje skutočnú krásu našej pleti; prečistí upchaté póry, zlepší prekrvenie pokožky a zjemní pokožku samotnú, čím ju pripraví na aplikáciu ďalších účinných kozmetických prípravkov. Peeling by mal patriť k vašej pravidelnej rutine. Možno viaceré z vás si pod peelingom predstavia niečo drsné, nepríjemné, dráždivé. V súčasnosti máme však už niekoľko druhov peelingov, či už na použitie doma alebo v profesionálnom salóne. 

Základné druhy peelingov

Chemický peeling

Chemický peeling zasahuje do štruktúry kože pomocou kontrolovanej chemickej látky, dokáže sa dostať pod povrch, až do hĺbky 0,6mm. Aplikuje sa skôr v zimných mesiacoch, respektíve v období mimo silného slnka a po peelingu je potrebné používať vysoký ochranný faktor v každom ročnom období. Peeling rieši aj kožné problémy ako akné, jazvičky po akné, drobné vrásky a rozšírené póry, či pigmentové škvrny. Jeho použitie je na pleti viditeľné ešte niekoľko dní po aplikácii. Ide o mierne začervenanie pleti či štipkanie na ošetrených miestach. Je to až priam očakávaná reakcia, nakoľko vtedy dochádza k liečbe a želanej regenerácii pokožky. Pri ošetrení sa aplikuje koncentrácia kyseliny 20 až 70%, môže ísť o kyselinu glykolú, mandľovú, salicylovú alebo mliečnu. Pre dosiahnutie dlhodobého výsledku na pleti je potrebné takýto peeling opakovať šesť až deväť krát.

Mechanický peeling

Vykonáva sa pomocou mechanického obrusovania pleti. Vďaka čomu sa odstránia staré kožné bunky a pleť bude mať možnosť opäť zažiariť. Na peelingovanie sa používajú prípravky, ktoré obsahujú abrazívne častice ako drvené mandle, drvenú pemzu, morský piesok, ale aj jemnejšie zložky ako zrniečka z malín či jahôd a iné. Nie je jednoduché povedať ako často takýto peeling aplikovať. Vždy treba častosť vyhodnotiť podľa konkrétneho typu pleti. Najčastejšie sa však odporúča raz za dva až tri týždne. Pozor však, nie je vhodný pre suchú a citlivú pleť, ani mastnú a aknóznu. 

1641829746-bieliaci.jpg

Výborné spojenie peelingu a bieliaceho produktu ponúka náš Depigmentante bieliaci peeling. Ide o bieliaci peeling s jemnými časticami, ktorý umožňuje predchádzať a zmierňovať intenzitu pigmentových škvŕn, čo určite oceníte najmä v období po lete. Peeling, ktorý je vo forme hnedej emulzie s čiernymi časticami, je založený na použití exfoliačných častíc sopečného piesku na odstránenie odumretých buniek z pokožky. Zároveň podporuje obnovu buniek. Použitie extraktu z koreňa ázijskej sophora flavescens a sladkej vody kiwi poskytuje depigmentačné účinky. Čierny tahitský piesok slúži ako prírodný exfoliát (častice), vďaka čomu umožňuje účinný peeling, ktorý dodáva pokožke jemnosť, čistotu a perfektný stav. Už po mesiaci používania je pokožka jednotnejšia a jasnejšia. Má vedecky potvrdené účinky u 77% dobrovoľníkov; zvlhčujúci účinok, efektívny v boji proti vráskam, redukuje hyperpigmentové škvrny. Vďaka obsahu bambuckého masla, Vitamínu C a E a ďalších látok je vhodný pre suchú a aj popraskanú pokožku. Pokožka po pravidelnom používaní zostáva s viditeľne zjednotenejším tónom.Pre ešte viditeľnejšie výsledky je vhodné ho používať s ďalšími produktmi z Depigmentante sady, ktoré nájdete na našom eshope tu.

1641829746-caviarovy.jpg

Jemnejší peeling s abrazívnymi časticami je náš Kaviárový peeling. Ide o peelingový a čistiaci krém s jemnými abrazívnymi časticami. Zloženie s extraktom z kaviáru pomáha odstraňovať odumreté bunky z povrchu, zlepšuje vzhľad pórov a dodáva pleti nový jas. Tento peeling na princípe abrazívnych častíc menšej veľkosti pôsobí do hĺbky a pokožka má po použití hladkú a mäkkú textúru. Exfoliačné produkty odstraňujú odumreté bunky, vyhladzujú pokožku, otvárajú póry a pripravujú pleť na lepšie absorbovanie výživných látok. Kaviárový extrakt v peelingu poskytuje hĺbkovú hydratáciu ako elixír bunkovej výživy. Má vysokú spevňujúci silu a zabezpečuje tak spomalenie procesu starnutia. Ďalšou účinnou látkou je jojoba esters, s vysokým obsahom Vitamínu E a menirálov, vďaka ktorým pôsobí ako silný antioxidant. Pomáha zvlhčovať pokožku a podporuje zadržiavanie vody v pokožke. Pravidelným používaním sa môžete tešiť na hydratovanú a zároveň dokonale vyčistenú pleť, zbavenú odumretých buniek, pripravenú na ďalšiu starostlivosť. Tú môžete pleti dopriať vďaka ďalším produktom s obsahom kaviarového extraktu, ktoré nájdete na našom eshope tu.

Enzymatický peeling 

Peeling bez abrazívnych častíc, ale účinok na pleť dokáže mať rovnaký ako peeling s časticami. Ideálny je pre kuperóznu a citlivú pleť, ale aj suchú a mastnú pleť. Obsahuje v sebe enzýmy, ktoré dokážu pleť zbaviť prebytočného mazu a odumretých buniek. Používajú sa najčastejšie ovocné enzýmy ako mango a papája, ale aj alantoín a vitamíny E, C, F. Opäť rozžiari pleť, osvieži a zanechá ju hodvábne hladkú. Vďaka ďalším účinným látkam pôsobí aj na bunkovú obnovu pleti a obnovu kolagénu. Je rovnako intenzívny ako aj šetrný. Preto si ho môžete dopriať aj častejšie ako mechanický peeling. 

1641829746-biologicky.jpg

Aj enzymatický peeling nájdete v našej ponuke, dokonca až dva druhy, podľa obsahu účinných látok. Enzymatický biologický peeling vo forme séra s bacillus ferment. Vhodný pre všetky typy pleti, špeciálne aj pre tú najcitlivejšiu, jemnú a problematickú pleť. Peeling pomocou enzýmov rozpúšťa väzby medzi odumretými bunkami, čím ich maximálne šetrne a mimoriadne účinne odstraňuje, bez mechanického dráždenia. Enzymatické biologické sérum veľmi šetrne a mimoriadne účinne rozpúšťa mŕtve bunky, pohlcuje odumreté bunky kože a podporuje obnovu nových, čím pleť dosahuje krásny žiarivý vzhľad. Dodáva pokožke vlhkosť. Pokožka vyzerá a aj je jemnejšia a hladšia, hydratovaná a pružná. Zlepšuje priepustnosť a tak zvyšuje prienik účinných látok do pokožky. Rýchlejší bunkový obrat pokožky pomáha zlepšovať celkový tón pleti a znižuje jej hyperpigmentáciu (tmavé škvrny na pleti). Peelingový efekt udržuje póry čisté.  Pri pravidelnom používaní je pokožka odolnejšia a zdravšia, následná pleťová starostlivosť je výrazne efektívnejšia a účinky použitých prípravkov intenzívnejšie. Znižuje sa zrohovatenosť pokožky a tvorba komedónov.

Ďalším účinným enzymatickým peelingom je Biologické peelingové sérum s kyselinou glykolovou. Chemický biologický peeling založený na kyseline glykolovej odstraňuje jemné šupiny odumretých buniek a pomáha ich prirodzenej obnove. Zanecháva pokožku jemnú a hebkú. Vhodný pre anti-agingové ošetrenie, pri poruche pigmentácie aj v prípade jaziev po akné. Vynikajúci prírodný peeling so zvlhčovacím účinkom, ktorý preniká hlboko do pokožky. Kyselina glykolová regeneruje a hydratuje pleť. Pomáha vyhladzovať vrásky a podporuje tvorbu kolagénu. Celkovo nás zbaví začínajúcich prejavov starnutia pleti. Efektívne bojuje proti akné a čiernym bodkám. Mikropeeling dodáva pokožke mladistvý a zdravý vzhľad. Jeho použitie je ideálne na ošetrenie prejavov starnutia a nedokonalostí pleti. Pokožka je pevná, žiarivá. Vrásky, tmavé škvrny a známky starnutia sú redukované. Tón pleti je rovnomernejší. Póry a nedokonalosti sa zmenšujú. 

Ultrazvukový-laserový peeling

Aktuálne patrí k najmodernejším metódam čistenia pleti v kozmetických salónoch. Účinkuje pomocou vysokofrekvenčných vibrácií zo špeciálnej ultrazvukovej hlavice. Práve tieto vibrácie čistia póry a odstraňujú odumreté bunky. Ide o bezbolestné ošetrenie a vhodné pre každú pleť. 

Ako často používať peeling

Ako ste sa už mohli dočítať vyššie, kde sme sa venovali jednotlivým druhom peelingov, je to individuálne. Vždy treba „počúvať“ svoju pleť. Sledovať jej reakciu a korigovať ju s výsledkom, ktorý chcete dosiahnuť. Odporúča sa riadiť pokynmi uvedenými na konkrétnom produkte, prípadne sa vždy poradiť so svojou kozmetičkou alebo dermatologičkou.

Ako si vyrobiť peeling doma

Peelingy si viete vyrobiť aj doma. Nepúšťajte sa do zložitých procesov. Menej je niekedy viac a na domáci peeling vám stačia dve ingrediencie. Dobré je, aby mal gélovú až krémovú konzistenciu a obsahoval čiastočky, ktoré budú pôsobiť na pleť na spôsob mechanického peelingu. 

Doma si peeling pripravíte keď zmiešate lyžicu až dve medu s kávovým sósom. Naniesť môžete na pleť aj celé telo. Jemnými krúživými pohybmi prechádzajte pár minút po pokožke a môžete zmývať. Ak je na vás príliš hutný, med nahraďte olejom. 

Pripraviť si ho viete aj na slano. Stačí do lyžice oleja pridať jemnú morskú soľ. Takýto peeling môžete okrem pleti samozrejme použiť aj ako telový peeling. 

Starostlivosť o pleť po peelingu

Pleť sme si dokonale vyčistili, zbavili ju odumretých buniek a je pripravená na ďalšiu dávku tých najúčinnejších aktívnych zložiek v sérach a krémoch, ktoré budú ľahšie prenikať aj hlbšie do pokožky. Výber necháme na vás. V článku nájdete odporúčania na naše najpredávanejšie peelingy, ku ktorým máme v ponuke aj sérum, denný a nočný krém s obsahom rovnakých a ďalších účinných látok, ako spomenutý peeling. Kompletnú ponuku tých najúčinnejších kozmetických produktov nájdete na našom eshope beligo.sk.

Samozrejme nezabudnite na naše heslo, NENAKUPUJTE, ale VOLAJTE.

Ak sa nebudete vedieť rozhodnúť pri výbere kozmetiky, neváhajte nám zavolať (alebo napísať), radi vám poradíme.

☎️0910 222 129

💻podpora@beligo.sk

 

Team Beligo ®

 

10. January 2022