EUR
CZK

Blog

Popraskaná pokožka rúk trápi väčšinu populácie. Poradíme vám ako sa správne starať o svoje ruky

7. December 2021

Poznáte tu známu vetu – vek ženy prezradia jej ruky. Predstavte si, čo všetko naše ruky zažívajú počas dňa – zima, teplo, voda, sucho, dezinfekcie, mydlá... Toto všetko narušuje prirodzenú obranyschopnosť pokožky na rukách. Aj preto sme si povedali, že sa rukám povenujeme detailnejšie a vďaka správnej starostlivosti si z toho veku zopár rokov odoberieme. Čo poviete? 

Pokožka rúk

Práve pokožka na chrbtoch rúk je jedna z najtenších a aj najcitlivejších. Je to tým, že na tomto mieste sa neukladá tukové tkanivo a preto pokožka na rukách rýchlo starne. Na dlaniach je síce pokožka tvrdšia, ale bez chĺpkov a mazových žliaz, preto ťažšie absorbuje vlhkosť. 

1638948571-ruky-1.png

Pravidelná hydratácia

Luxury Gold krém na ruky s 1% zlata

Omieľame to dookola, ale je to veľmi dôležité. Tá povestná hydratácia. Tak ako ju nevyhnutne potrebuje naše telo a pokožka na tvári, tak veľmi ju potrebuje aj pokožka na rukách. Hydratáciu rukám dodávame najmä formou pravidelného krémovania. Náš Luxury Gold krém na ruky poskytuje hĺbkovú hydratáciu a zároveň zvlhčuje pokožku rúk. Jeho zloženie ponúka pokožke pocit okamžitej úľavy a sviežosti. 

Želané výsledky

Účinné látky obsiahnuté v kréme Luxury Gold poskytujú pokožkehydratáciu, regeneráciu a chránia ju pred vonkajšími vplyvmi. Čo je najlepšie – krém sa rýchlo vstrebáva a povrch nezostáva mastný na dotyk. Z kolekcie Luxury Gold viete doplniť svoju kozmetickú výbavu o denný, nočný krém aj sérum. 

Zloženie

Jeho zloženie je obohatené o 1 % koloidného zlata, Vitamín A a Kyselinu salicylovú. Koloidné zlato spomaľuje starnutie pokožky, podporuje jej výživu a dodáva pokožke jas. Vďaka svojim protizápalovým účinkom pomáha aj pri hojení. Vitamín A je ďalšou účinnou látkou obsiahnutou v našom kréme, ktorá priaznivo ovplyvňuje kvalitu pokožky. A v neposlednom rade to je kyselina salicylová, ktorá podporuje aktivitu buniek v rámci ich obnovy a likviduje sekundárne infekcie. 

1638948597-hydratacia.png

Prsty a Nechty

K rukám neodmysliteľne patria aj prsty a nechty. Aj tie si zaslúžia našu pozornosť, pretože sú rovnako viditeľné. Počas nanášania krému na ruky sa nebojme prejsť po každom prste až k nechtom. Výživu a hydratáciu tak dostane aj jemná kožička v okolí nechtov a budeme tak predchádzať tvorbe záderov, prasklinkám a olupovaniu. Veľmi účinné na oblasť nechtov sú aj rôzne olejčeky. Vhodné je raz za čas si dopriať profesionálnu manikúru v salóne, kde sa dokonale postarajú o vaše nechty a dodajú potrebnú výživu aj pokožke v okolí nechtov. 

1638948574-ruky.png

Starostlivosť o ruky

Zaveďme túto starostlivosť do dennej rutiny. Pravidelne po umytí rúk im doprajme aj hydratáciu vo forme kvalitného krému, ktorý sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva naše ruky mastné na dotyk. Špecifickú starostlivosť si vyžadujú suché ruky, popraskané a začervenané. Práve na rukách sa nám vie prejaviť aj alergia na zimu.

Vitamíny pre suché ruky

Hydratačný a vyživujúci krém na ruky

O ruky sa staráme aj tým, že ich pravidelne umývame v mydlovej vode. Ide o zbavenie ich od nečistôt a baktérií, ale aj o odstraňovanie odumretých buniek, čím odhaľujeme čerstvejšiu pokožku. Starostlivosť správna, ale po „odhalení“ treba ruky hydratovať. Správne prípravky zmiernia pocit napätia pokožky. 

Výsledný efekt

Špeciálne náš krém na ruky, vďaka svojmu zloženiu vyživuje a regeneruje aj veľmi vysušenú pokožku rúk a chráni ju pred ďalším suchom a vonkajšími vplyvmi. Nanesiete malé množstvo krému a vmasírujete do rúk. Ruky zostanú hladké, jemné a s mladším vzhľadom. Výhodou je, že krém na ruky viete používať niekoľko krát počas dňa a pokožka sa vám zato len poďakuje. 

Zloženie

Opäť ide o produkt s Vitamínom A, Kyselinou salicylovou, ale aj s Vitamínom E a látkou Allantoin. Určite pri suchej pokožke oceníte krém s Vitamínom E, ktorý účinne bojuje proti svrbeniu, olupovaniu, zápalom či iným degeneratívnym stavom pokožky (psoriáza aj ekzém), vďaka svojim upokojujúcim účinkom, ktoré oceníte aj pri citlivej a narušenej pokožke rúk. Počuli ste už o látke Allantoin? Ide o dokonalý hydratačný prostriedok. Dokáže výborne zadržiavať vodu v kožných bunkách, vďaka čomu budú vaše ruky neustále zvlhčené a zbavíte sa toho nepríjemného svrbenia suchej pokožky. 

1638948582-hydratacia-2.png

Opatrne na začervenané a popraskané ruky 

Osobitnú pozornosť si vyžadujú popraskané a začervenané ruky. Treba sa sledovať a hľadať príčiny popraskaných rúk. Začervenané ruky nevyliečite iba správnym krémom. Môže ísť o oveľa závažnejšie príčiny vzniku, napríklad poškodenie pečene – hepatitída alebo hepatóza. Popraskané ruky na dlaniach môžu naznačovať nedostatok vitamínov A a D. Nie každý prípravok určený na krémovanie rúk je vhodný nanášať na ruky ak sú na nich prasklinky. Môže viac ublížiť ako pomôcť. Treba hľadať krémy na ruky, ktoré v sebe obsahujú účinné látky so zameraním na hojenie rán a jazvičiek. Náš krém na ruky od PostQuam obsahuje Allantoín a ten má významnú regeneračnú schopnosť, a aj Vitamín A. 

Starecké škvrny na rukách a prevencia pred starnutím pokožky na rukách

Bieliaci krém na ruky s morským kolagénom

Depigmentačný krém na ruky s morským kolagénom je špeciálne vyvinutý tak, aby dokázal zmierniť až zbaviť vaše ruky jemných škvŕn, nazývaných aj starecké škvrny. Krém na ruky s morským kolagénom udržuje dokonalé ruky bez škvŕn, vrások a neustále zvlhčené. Pozor, nikdy ho nepoužívajte ak máte poškodenú pokožku na rukách (prasklinky, pľuzgiere a podobne). 

Použitie a účinky

Pri pravidelnom používaní bieli pokožku rúk a zabraňuje ďalšiemu vzniku nových pigmentačných nedokonalostí. A k tomu ešte chráni jemnú pokožku rúk pred suchom a vonkajšími vplyvmi. Ruky sú hladké, jemné a mladšieho vzhľadu.

Zloženie

Aj v zložení tohto krému na ruky nájdeme Vitamín A, ktorý vďaka svojim regeneračným vlastnostiam prinavráti pokožke jemnosť a hebkosť, Vitamín E s jeho protizápalovými účinkami a to najdôležitejšie pri výskyte škvŕn - morský kolagén. Kolagén zohráva v našom tele nezastupiteľnú úlohu, s pribúdajúcimi rokmi sa prestáva v našom tele tvoriť a preto ho treba dopĺňať. Zabezpečíme si tak dokonale pružnú a elastickú pokožku ako na tvári, tak na rukách. Tento dokonalý proteín sa najčastejšie spája s kĺbmi, ale nachádza sa v celom tele a účinne bojuje proti príznakom starnutia.

1638948576-starostlivost-o-ruky-5.png

Domáce tipy a triky na ošetrenia rúk

Zábaly, olejčeky a masky na ruky

Zábal na ruky si viete pripraviť aj doma z byliniek, konkrétne z nechtíka lekárskeho. Za hrsť sypanej zmesi povarte desať minút v jednom deci olivového oleja. Zmes nechajte vychladnúť a následne si ju naneste na ruky. Ak máte bavlnené rukavice môžete si ich navliecť pre lepší výsledok. Rukavice využije aj pri ostatných typoch zábalov. Ruky si dôkladne očistite a zbavte ich odumretej pokožky jemným peelingom. Naneste hrubšiu vrstvu krému na ruky a opatrne ich navlečte do bavlnených rukavíc. Ráno budú ruky jemné ako z bavlnky. 

Na olejový zábal vám stačia dve ingrediencie. Olivový olej a pár kvapiek citrónovej šťavy. Suroviny spojte a naneste na ruky. Potom na ruky opatrne navlečte mikroténové rukavice a ešte aj tie bavlnené. Ráno sa môžete tešiť z hodvábnych a hladkých rúk. 

Aj maska na ruky patrí medzi overené domáce ošetrenie rúk. Jej účinky oceníte najmä po zime, kedy dostali naše ruky zabrať. Hotových masiek na ruky je na trhu niekoľko. Stačí si už iba vybrať či hľadáte hydratačnú, regeneračnú, na suchú pokožku a podobne. Ideálne je používať masku aspoň raz týždenne a to postupom ako nájdete na obale konkrétneho produktu. 

1638948594-starostlivost-o-ruky4.png

Peeling na ruky

Peeling slúži na odstránenie už odumretých kožných buniek, aby ste dopriali pokožke obnovu. Vďaka peelingu bude pokožka rúk zjemnená, rozjasnená a hydratovaná. Peelingovú hmotu si ľahko pripravíte aj doma. Stačí zmiešať jednu lyžicu oleja (je na vás aký si vyberiete – olivový, makový, argánový, kokosový...) a jednu lyžicu kryštálového cukru (biely alebo hnedý). Z ingrediencií vytvoríte hmotu, ktorou peelingujete (masírujete) ruky približne 5 až 10 minút. Následne zmyte vlažnou vodou a vaše ruky budú žiariť hladkosťou.

Zopár cenných rád pre dokonale vyzerajúce ruky v každom veku

Nezabúdajte  na starostlivosť o ruky aj počas zimy

Zima dá našim rukám zabrať. Chráňme si ich pred mrazom a inými nepríjemnými poveternostnými vplyvmi, napríklad rukavicami. Počas leta je pokožka rúk namáhaný slnečnými lúčmi. Preto aj na ruky aplikujte prípravky s ochranným faktorom. Budete tak predchádzať budúcemu vzniku pigmentových škvŕn.

Sušiak na ruky alebo papierové utierky?

Ak sa pozeráme ako firma starajúca sa o čistotu toaliet, tak pri elektrických sušičoch sa nemusíme obávať prílišnej spotreby. Otázka zostáva, ako na tom budete so spotrebou elektrickej energie? Ak sa pozeráme objektívom zákazníka, silný tlak vzduchu nie je to najlepšie pre citlivú pokožku rúk. Nehovoriac o rozptyle baktérií. Tie nás však môžu ohrozovať aj pri papierových utierkach, ktoré často na svoju chvíľu čakajú v skladoch, kde môžu na seba nachytať taktiež baktérie a nečistoty. Vždy to má svoje výhody aj nevýhody, ale platí, že mokrými rukami dochádza k ľahšiemu a rýchlejšiemu prenosu baktérií ako suchými. Preto nielen umývajme, ale aj sušme. 

Upratujte iba v rukaviciach

Čistiace prostriedky, ktoré používame na udržiavanie dokonale čistej domácnosti sú často plné chemikálií, ktoré vedia nenávratne poškodiť a podráždiť pokožku rúk. Preto pri každom upratovaní si nasaďte ochranné rukavice a po skončení doprajte rukám hydratáciu a výživu.

1638948580-starostlivost-o-ruky.png

Ruky neskryjeme. 

Preto im venujme dostatočnú pozornosť aspoň tak ako našej tvári. Zopakujme si opäť to známe – vek ženy prezrádzajú jej ruky. Vďaka našim krémom na ruky - vaše ruky získajú mladistvý vzhľad, budú hydratované a zvláčnené, bez pocitu mastnoty a sucha. Pre výber konkrétnych produktov kliknite na názov produktu v našom článku alebo navštívte náš eshop beligo.sk.

Ak sa nebudete vedieť rozhodnúť pri výbere produktu, neváhajte nám zavolať alebo napísať, radi vám poradíme.
☎️0910 222 129
💻podpora@beligo.sk

7. December 2021