EUR
CZK

Blog

Pleť po 50-tke – Kde začať v rámci správnej starostlivosti? (časť 1)

23. January 2024

Starnutie prináša so sebou množstvo zmien, z ktorých jednou z najvýraznejších je transformácia pokožky. Po prekročení päťdesiatky potrebuje naša pleť osobitnú starostlivosť a lásku. V tomto článku sa pozrieme na to, kde začať v rámci starostlivosti a čo môžete spraviť preto, aby ste si zachovali mladistvý vzhľad a zdravý lesk pleti aj v tejto etape života. Objavte spolu s nami tajomstvá starostlivosti o pleť po päťdesiatke a vyberte si produkty, ktoré vám pomôžu cítiť sa spokojne so svojou pleťou každý deň.

Čo konkrétne sa deje s pleťou po päťdesiatke?

Po päťdesiatke sa pleť začína podrobovať značným transformáciám, ktoré súvisia so starnutím a hormonálnymi zmenami. Tieto zmeny môžu byť pre mnohé ženy v tomto veku výzvou, ale vhodná starostlivosť môže pomôcť udržať pleť pevnú, hydratovanú a žiarivú.

Strata elasticity a objemu

Jedným z hlavných znakov starnutia pleti po päťdesiatke je strata elasticity. Kolagén a elastín, proteíny, ktoré poskytujú pevnosť a pružnosť pokožky, začínajú ubúdať. To môže spôsobiť vznik jemných linky a vrások, najmä okolo očí a na krku. S tým súvisí aj strata objemu v tvári, ktorá môže viesť k strate plnosti a vzniku hlbších vrások. Línie môžu byť viditeľnejšie, a to najmä v oblastiach okolo líca a úst.

Sucho a dehydratácia

S vekom pleť stráca schopnosť udržiavať vlhkosť. Preto mnohé ženy v zrelom veku zažívajú suchú a dehydratovanú pleť. Tento stav môže zvýrazniť vrásky a zanechať pokožku citlivú a napnutú.

Tmavé škvrny a pigmentácia

Hyperpigmentácia, vrátane tmavých škvŕn a pigmentových škvŕn, môže byť ďalším problémom po päťdesiatke. Slnečné poškodenie z minulosti sa môže prejaviť v podobe nepravidelných pigmentačných zmien.

Kde treba začať v rámci správnej starostlivosti?

Správna starostlivosť o pleť môže zahrňovať niekoľko krokov, ktoré pomáhajú udržať pokožku hydratovanú, chránenú a mladistvo vyzerajúcu. Poďme sa konkrétnych bodoch zamerať na to, kde začať!

Čistenie pleti a exfoliácia

Začnite každý deň a večer čistením pleti vhodným čistiacim prostriedkom. Vyberte si jemný čistiaci prostriedok, ktorý odstráni nečistoty, ale nevysuší pokožku. V rámci exfoliácie, procesu odstránenia odumretých kožných buniek z povrchu pokožky, pomáhe odhaľovať novú, sviežu a zdravú vrstvu pokožky. Používajte jemný exfoliant raz alebo dvakrát týždenne. 

1709037312-micelarne-vody-a-odlicovac.png

Ktoré sú tie správne produkty?

Pri výbere produktov na čistenie pleti sme pre vás pripravili skvelé možnosti, ktoré vám pomôžu udržať pokožku čistú a zdravú. Pozrite si naše odporúčania:

Jemná čistiaca organická micelárna voda

Popis: Certifikovaná organická čistiaca micelárna voda s výťažkom z organického konope a Aloe Vera - prírodná starostlivosť. 98% prírodného zloženia.

Výhody: Účinne odstraňuje nečistoty a make-up, pričom zároveň udržuje vašu pokožku hydratovanú.

Pre koho je to vhodná: Ideálna pre všetky typy pleti, s osobitným dôrazom na citlivú a suchú pleť.

Dvojzložkový odličovač make-upu, očí aj pier

Popis: Odličovač špeciálne vyvinutý pre citlivú a jemnú pokožku pleti, aj pre používateľov kontaktných šošoviek.

Výhody: Obsahuje betaín, ktorý zvlhčuje a upokojuje oblasť očí a panthenol, ktorý posilňuje mihalnice..

Pre koho je to vhodné: Skvelý pre všetky typy pleti, najmä pre citlivú a jemnú pokožku na tvári. 

Hydratačná pleťová voda s kyselinou hyalurónovou

Popis: Hydratačná pleťová voda s kyselinou hyalurónovou a aloe vera.

Výhody: Pleťová voda pomáha udržať pokožku hydratovanú, čo je kľúčové pre zachovanie elasticity. Denné používanie pleťovej vody zaistí účinnú a dlhotrvajúcu hydratáciu, osvieženie, upokojenie a vitalitu vašej pokožky.

Pre koho je to vhodné: Pre všetky typy pleti, aj pre citlivú a atopickú.

Odličovacie mlieka a gély podľa typu pleti 

Pre koho je to vhodné: Pre všetky typy pleti, špeciálne sú produkty rozdelené na

- pre suchú a dehydrovanú pleť

- pre mastnú a zmiešanú pleť

- pre normálnu a citlivú pleť

V našom eshope sme pre vás pripravili širokú škálu výrobkov na exfoliáciu - peelingy, aby ste mohli nájsť tú pravú voľbu pre svoju jedinečnú pokožku. Pozrite sa na niekoľko možností, ktoré môžete zahrnúť do svojej rutiny starostlivosti o pleť:

1709037312-peelingy.png

Jemné exfolianty s mikro časticami:

Kaviárový peeling

Popis: Peelingový a čistiaci krém 2v1 s jemnými abrazívnymi časticami. 

Výhody: Pôsobí do hĺbky a pokožka má po použití hladkú a mäkkú textúru. Dodáva pleti hydratáciu a hebkos

Pre koho je to vhodné: Pre všetky typy pleti

Bieliaci peeling

Popis: Peeling, ktorý je vo forme hnedej emulzie s čiernymi časticami, ktorý rieši škvrny a nerovnosti  pigmente.

Výhody: Jeho prírodné zložky umožňujú predchádzať, napravovať a zmierňovať intenzitu pigmentových škvŕn s každým použitím

Pre koho je to vhodné: Pre všetky typy pleti, najmä na riešenie pigmentových škvŕn, fliačikov a nerovností v pigmente.

1709037312-peelingy-serum.png

Chemický exfoliant (na bezpečné domáce použitie) s AHA kyselinkami:

Glykolic peel – Biologické peelingové sérum s kysleinou glykolovou (bez abrazívnych častíc)

Enzymatic peel – Enymatický biologický peeling (bez abrazívnych častíc)

Popis: Peelingy pomocou nezýmov rozúšťajú väzby medzi odumretými bunkami, čím ich maximálne šetrne odstraňujú, bez mechanického dráždenia. 

Výhody: Biologické séra-peelingy veľmi šetrne a mimoriadne účinne rozpúšťajú mŕtve bunky, pohlcujú odumreté bunky kože a podporujú obnovu nových, čím pleť dosahuje krásny žiarivý vzhľad. Dodávajú pokožke vlhkosť. Pokožka vyzerá a je jemnejšia a hladšia, hydratovaná a pružná.

Pre koho je to vhodné: Pre väčšinu typov pleti, špeciálne pre najcitlivejšiu, jemnú, problematickú, unavenú a suchú pleť.

Slová na záver

Už čoskoro sa môžete tešiť na pokračovanie. V ďalších častiach tohto článku sa budeme venovať témam: Vitamíny, Hydratácia, Ochrana pred Slnkom. 

Ak máte špecifické problémy so svojou pokožkou alebo máte obavy, je užitočné konzultovať s dermatológom. Profesionál vám môže poskytnúť personalizované odporúčania a rady.

Zavedenie spomenutých krokov do svojej starostlivosti o pleť spolu s vhodnými produktami, s ohľadom na váš konkrétny typ pleti, môžete udržať svoju pokožku zdravú, mladistvú a odolnú voči príznakom starnutia. Nezabudnite, že každá pleť je jedinečná, a preto je dôležité experimentovať (a konzultovať) a prispôsobovať svoju rutinu podľa individuálnych potrieb vašej pokožky.

Náš eshop BELIGO má produkty špeciálne určené na starostlivosť o rôzne druhu a typy pleti. Radi Vám pri výbere pomôžeme a poradíme, obráťte sa na nás! Nezabudnite sa prihlásiť na odber nášho newsletteru, aby vám neunikli žiadne novinky zo sveta krásy a exkluzívne výhody iba pre našich zákazníkov. 

Kedykoľvek sa nám ozvite a radi vám s nákupom pomôžeme.

☎️0910 222129

💻podpora@beligo.sk

Team Beligo ®

23. January 2024