EUR
CZK

Blog

Odličovacia rutina v skratke: Ako správne čistiť pleť

26. May 2024

Odličovanie je základným krokom v každej skincare rutine. Správne odstránenie make-upu a nečistôt z tváre je kľúčom k zdravšej a krajšej pleti. V tomto článku ti predstavím stručný, ale efektívny postup, ako správne odlíčiť tvár. Okrem toho vám dáme aj konkrétne tipy na produkty z nášho eshopu, aby ste to mali s vašou večerou odličovacou rutinou ešte ľahšie! 

Pripravte si pomôcky

Na odličovanie budete potrebovať:

  • Odličovacie mlieko alebo micelárnu vodu
  • Jemný čistiaci gél alebo penu
  • Tonikum alebo pleťová voda
  • Čisté tampóny alebo jemný tvárový uteráčik

Odstráňte líčenie z očí a pier

Oči a pery sú najcitlivejšie oblasti na tvári, preto je dôležité začať odličovaním týchto partií. Použite špeciálny odličovač určený na oči a pery, ktorý je šetrný a efektívne odstráni aj vodeodolný make-up. Veľmi vhodnou voľbou je náš Dvojzložkový odličovač očí a pier. Odličovač je špeciálne vyvinutý pre citlivú a jemnú pokožku pleti (aj pre používateľov kontaktných šošoviek.). Ľahko odstraňuje maskaru a make-up, dokonca aj tie vodeodolné. 

1716719660-micelarne-vody-a-odlicovac.png

Postup:

Naneste odličovač na vatový tampón.

Jemne pritlačte tampón na oči a nechajte ho pár sekúnd pôsobiť.

Potom jemne zotrite špirálu z očí smerom nadol a opakujte, kým nebude tampón čistý.

Odlíčenie tváre

Na odlíčenie zvyšku tváre použite micelárnu vodu alebo odličovacie mlieko. Tieto produkty dokážu efektívne odstrániť make-up a nečistoty bez podráždenia pleti. Jednou z posledných noviniek v našej produktovej línií sú Čistiace a odličovacie mlieka - viac druhov: Ich jemná textúra odstráni make-up a nečistoty, zanechávajúc vašu pleť čistú, hydratovanú a sviežu. Sú dostupné vo viacerých variantoch podľa typu pleti, aby ste si vybrali ten správny pre vás. Ak chcete svojej pleti dopriať organickú starostlivosť je mu Organická čistiaca micelárna voda s Aleo Vera a konope. Hygienická starostlivosť prírodného pôvodu, ktorá čerpá to najlepšie z konope a aloe vera. Organická micelárna pleťová voda má hydratačný a vyživujúci účinok na pleť. Extrakt z konope má výborné hydratačné vlastnosti a je vhodný na suchú a citlivú pleť. 

Postup:

Naneste produkt na vatový tampón alebo priamo na ruky (ak to je čistiace mlieko).

Jemne masírujte tvár krúživými pohybmi, kým sa make-up nerozpustí.

Zvyšky zotrite vatovým tampónom a/alebo opláchni vodou.

1716719656-cistiace-mlieka-a-gel.png

Hĺbkové čistenie

Po odstránení make-upu je čas na hĺbkové čistenie pleti. Použi jemný čistiaci gél alebo penu, ktorý odstráni zvyšky nečistôt a prebytočný olej. Aj tu máme niečo pre vás z našej ponuky:  Čistiaci gél s glycerínom: Pre tých, ktorí preferujú gélovú textúru, máme nový čistiaci gél. Účinne čistí pokožku a vďaka obsahu glycerínu zanecháva pleť čistú a hydratovanú. Skvelý pre suchú a citlivú pleť, ale môže byť tiež užitočný pre iné typy pleti.

Postup:

Navlhčite tvár vlažnou vodou.

Naneste malé množstvo čistiaceho gélu do dlaní a napeňte.

Jemne masírujte tvár krúživými pohybmi.

Opláchnite tvár vlažnou vodou a osušte uteráčikom.

1716719660-voda-v-spreji.png

Použitie pleťovej vody (tonera)

Pleťová voda pomáha obnoviť prirodzené pH pleti a pripravuje ju na ďalšie kroky v skincare rutine. Naša nová pleťová voda je skutočne výnimočná. Navrhnutá tak, aby osviežila vašu pleť a zároveň poskytla intenzívnu hydratáciu. Hydratačná pleťová voda s kyselinou hyalurónovou: S obsahom kyseliny hyalurónovej a aloe vera sa postará o to, aby vaša pleť bola hydratovaná a jemná. Použitie je veľmi jednoduché - s pomocou špeciálneho rozprašovača (súčasť balenia) navlhčite priamo pleť, krk aj dekolt. Vytvorte hmlu, ktorá jednoducho a jemne navlhčuje pokožku.

Hydratácia a výživa

Po dôkladnom očistení je dôležité pleť hydratovať a vyživiť. Vhodná hydratácia zabraňuje vysušeniu pleti a zlepšuje jej elasticitu. 

Postup:

Začnite použitím séra, ktoré je navrhnuté na základe vašich individuálnych potrieb a typu pleti. Na našom eshope beligo.sk nájdete široký výber sér vhodných pre suchú, mastnú, citlivú alebo zrelú pleť, ako aj pre rôzne problémy ako napríklad pigmentové škvrny, vrásky alebo akné.

Po aplikácii séra nasleduje hydratačný krém, ktorý uzamkne vlhkosť v pleti a poskytuje dodatočnú ochranu. Ak preferujete jednotnú kolekciu produktov, môžete si vybrať sérum a krém z rovnakej rady; Caviar, Orchidea, Zlato a ďalšie, ktoré spolu synergicky pôsobia. Nezabúdajte ani na očný krém, ktorý je špeciálne navrhnutý na citlivú oblasť okolo očí, kde je pleť tenšia a náchylnejšia na vrásky a opuchy.

Tipy na záver

  1. Vždy odličuj tvár pred spaním, aj keď si unavená. Neodličovanie môže viesť k upchávaniu pórov a vzniku nedokonalostí.
  2. Používaj produkty, ktoré sú vhodné pre tvoj typ pleti.
  3. Nezabúdaj na hydratáciu, aj keď máš mastnú pleť.

Odličovacia rutina je základom krásnej a zdravej pleti. Dodržiavaním týchto jednoduchých krokov zabezpečíš, že tvoja pleť bude vždy čistá, svieža a pripravená na ďalšie kroky v starostlivosti. Skúste tieto tipy a uvidíte, ako sa vaša pleť rozžiari!

Ak hľadáte kvalitné produkty, ktoré vám pomôžu dosiahnuť perfektnú odličovaciu rutinu, neváhajte navštíviť náš eshop beligo.sk. Nájdete u nás široký výber odličovacích mliek, micelárnych vôd, čistiacich gélov a ďalších produktov, ktoré sme v článku spomenuli.

Ak potrebujete poradiť s výberom vhodných produktov, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0910 222 129 alebo emailom na podpora@beligo.sk. Sme tu pre vás a radi vám pomôžeme s objednávkou a výberom tých najlepších produktov pre vašu pleť.

Tešíme sa na tvoju návštevu a veríme, že si u nás vyberieš to najlepšie pre svoju krásu!

26. May 2024