EUR
CZK

Blog

Moc prírody: Spoznajte prírodnú starostlivosť o pleť a jej účinky

21. June 2023

Súčasný trend je prinavracať sa viac k prírode a celkovo sa viac sústrediť aj na prírodnú kozmetiku. Preto vám v tomto článku priblížime niekoľko prírodných ingrediencií, ktoré nájdete v našich produktoch, najmä v EMANI Vegánskej dekoratívnej kozmetike, ktorá je 100% vegánskeho pôvodu a pri púdrových produktoch aj 100% prírodného zloženia. Ponúkneme vám komplexné informácie ako využiť prírodné produkty vo svoj prospech, pre zdravú a žiarivú pleť.

Prečo poznať účinky prírodných zložiek? 

Poznanie účinkov prírodných ingrediencií je dôležité z niekoľkých dôvodov:

  1. Keď poznáte účinky prírodných látok, môžete urobiť vedomejšie rozhodnutie pri výbere produktov na starostlivosť o pleť. Budete mať lepšiu predstavu o tom, aké výhody a vlastnosti ponúkajú rôzne zložky, čo vám umožní vybrať si tie, ktoré sú najvhodnejšie pre vašu potrebu.
  2. Keď poznáte účinky prírodných ingrediencií, môžete lepšie prispôsobiť svoju starostlivosť o pleť. Ak napríklad máte suchú pokožku, môžete vyhľadávať produkty s hydratačnými zložkami, ako je napríklad aloe vera. Ak máte mastnú pokožku, môžete hľadať produkty s regulujúcimi zložkami, ako je napríklad extrakt z čajovníka. Poznanie účinkov vám pomôže vybrať si správne produkty, ktoré budú najviac vyhovovať vašej pleti.
  3. Keď viete, aké účinky majú prírodné ingrediencie, môžete ich kombinovať a vytvoriť efektívnejšiu rutinu starostlivosti o pleť. Napríklad, ak hľadáte prírodné zložky s antioxidačnými vlastnosťami, môžete kombinovať extrakt zo zeleného čaju a výťažok z jablkového ovocia pre zvýšenie ochrany pokožky pred voľnými radikálmi. Poznanie účinkov vám umožní hľadať také zloženie produktov, ktoré budú najlepšie zodpovedať vašim potrebám.
  4. A v neposlednom rade to je aj o bezpečnosti a vhodnosti. Poznanie účinkov prírodných ingrediencií vám tiež pomôže určiť, či sú vhodné a bezpečné pre vašu pleť. Niektoré prírodné zložky môžu mať kontraindikácie pre určité typy pleti alebo môžu spôsobiť alergickú reakciu u niektorých jednotlivcov. S informovanosťou o účinkoch sa môžete vyhýbať zložkám, ktoré by mohli spôsobiť problémy práve vášmu typu pleti.

Najlepšie prírodné ingrediencie pre pleť – viete ktoré to sú?

Medzi vysoko účinné prírodné ingrediencie patrí napríklad extrakt zo zeleného čaju, olej z citrónovej trávy, extrakt z rozmarínu, extra z kamiliek, výťažok z jablkového ovocia, výťažok z ovocia papája, aloe barbadensis. Sme hrdí nato, že práve tieto super prírodné zložky sú obsiahnuté v našich produktoch.

1687356122-extract.png

Poďme sa teda na jednotlivé ingrediencie pozrieť z blízka.

Výťažok z jablkového ovocia

Ako hlavná zložka nášho najobľúbenejšieho nočného séra Sleep & Renew – Silné regeneračné a obnovujúce nočné sérum pre všetky typy pleti.

Výťažok z jablkového ovocia obsahuje ovocné kyseliny, vitamíny a antioxidanty. Pomáha odstraňovať odumreté bunky a jemne exfoliujú pokožku, čím zanecháva hladkú a sviežu pleť. Táto zložka tiež pomáha vyrovnať tón pleti a zlepšiť jej elasticitu. Výťažok z jablka je nabitý polyfenolovými antioxidantmi a Vitamínom C, ktorý má skvelé vlastnosti proti starnutiu a vyhladzuje pokožku. Antioxidanty sú známe tým, že chránia vašu pokožku pred voľnými radikálmi a pomáhajú jej udržiavať mladistvý vzhľad.

1687356121-sleep-extrakty.png

Výťažok z ovocia papája

Opäť jedna z hlavných zložiek nášho Sleep & Renew. Výťažok z plodov papáje je účinný, neabrazívny exfoliant, čím pomáha zlepšiť textúru a rozjasniť pleť.  Pomáha bieliť škvrny po akné, jazvy a poškodenia spôsobené slnkom. Papája je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty, ktoré pomáhajú vyživovať a hydratovať pokožku. Tieto živiny prispievajú k zdravému vzhľadu pleti a môžu pomôcť zmierniť suchosť a jemné linky. Papája bohuje aj proti prvým príznakom starnutia. Papája obsahuje ďalej protizápalové zložky, ktoré môžu pomôcť zmierniť začervenanie a podráždenie pokožky. Výťažok z papáje sa často používa v produktoch na citlivú pokožku a môže pomôcť upokojiť začervenanú pokožku.

Extrakt zo zeleného čaju

Zelený čaj je bohatý na antioxidanty, ako je epigalokatechín gallát (EGCG), ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred voľnými radikálmi a podporuje jej vlastné procesy sebaomladenia. Má protizápalové vlastnosti a môže pomôcť zmierniť začervenanie a podráždenie pokožky, napríklad o prílišnom pobyte na slnku. Zlepšuje prirodzenú vlhkosť pokožky, bojuje proti akné, uvoľňuje póry a znižuje zápal.

Túto super zložku nájdete v našej podkladovej báze Miracle 7v1, ktorá nesmie chýbať vo vašej výbave.

1687356122-miracle7.png

Ázijský ženšen

Môžeme sa pochváliť, že práve v sére Miracle 7v1 má EMANI ako hlavný zložku vlastný patentovaný fermentovaný ázijský ženšen, ktorý obsahuje množstvo fytonutrientov, ktoré môžu stimulovať a pomáhajú zvyšovať produkciu kolagénu, aby vaša pokožka získala pevnejší a hladší povrch. Je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty, ktoré pomáhajú pri metabolizme kožných buniek. Pomáha regenerovať kožné bunky zlepšením krvného obehu a napomáha zvýšeniu okysličenia pokožky.

Aloe Vera alebo Aloe Barbadensis

Prináša upokojenie suchej, poškodenej, zlomenej, citlivej a podráždenej pokožke. Aloe vera je známe svojimi hydratačnými vlastnosťami, zabraňuje nadmernej strate vlhkosti. Ponúka protizápalové, antimikrobiálne, antioxidačné, zvlhčujúce látky a znižuje výskyt škvŕn a vrások. Aloe vera obsahuje zložky, ktoré podporujú regeneráciu pokožky a rýchlejšie hojenie. Tieto zložky podporujú tvorbu nových buniek a stimulujú produkciu kolagénu, čo môže pomôcť pri hojení drobných rán, jaziev a akné. Aloe vera obsahuje rôzne vitamíny, minerály a aminokyseliny, ktoré môžu vyživovať pokožku a zlepšiť jej tonizáciu. Tieto zložky prispievajú k zdravému vzhľadu pleti a podporujú jej prirodzenú rovnováhu.

Aloe Vera nájdete v našom séra a podkladovej báze Perfect 10v1.

1687356121-perfekt10.png

 

Poznáte účinky oleja z citrónovej trávy alebo extraktu z rozmarínu či kamiliek? 

Zaujali vás účinky prírodných ingrendiencií v našich produktoch? Dajte nám o tom vedieť (podpora@beligo.sk) a radi pre vás pripravíme ešte jeden článok o ďalších super účinných prírodných zložkách.


Akým typom pleti neprospievajú prírodné produkty?

Hoci prírodné produkty majú mnoho výhod, niektoré typy pleti by mohli mať osobitné potreby alebo by nemuseli dobre reagovať na niektoré prírodné zložky. Tu sú niektoré príklady:

Citlivá pokožka

Aj keď prírodné produkty sú často miernejšie, niektoré prírodné zložky, ako napríklad éterické oleje alebo silné bylinky, môžu byť pre citlivú pokožku príliš dráždivé. V takých prípadoch je dôležité byť opatrný a vyhnúť sa príliš silným prírodným zložkám, ktoré by mohli vyvolať podráždenie.

Akné a mastná pleť

Prírodné produkty nie vždy poskytujú dostatočnú kontrolu nad prebytkom oleja a akné. V niektorých prípadoch môžu byť príliš hydratačné alebo obsahovať oleje, čo by mohlo prispieť k zhoršeniu stavu mastnej pleti alebo vzniku akné. Preto by tí s mastnou pokožkou mali hľadať prírodné produkty označené ako "nedráždivé" alebo "bezolejové".

Alergická pleť

Aj keď sú prírodné produkty všeobecne bezpečné, niektorí ľudia môžu byť alergickí na určité prírodné zložky. Napríklad, ak máte alergiu na určitú bylinu alebo rastlinu, je dôležité sa tomu vyhnúť v prírodných produktov, ktoré ju obsahujú.

 

Zhrnutie na záver..

Je dôležité mať na pamäti, že každá pokožka je jedinečná a môže reagovať rôzne na rôzne produkty. Je vždy najlepšie vykonať testovanie na malú časť pokožky pred použitím nového produktu, najmä ak máte citlivú pokožku alebo ste alergický na niektoré zložky. Ak máte obavy alebo pochybnosti, konzultujte svoj výber s nami. Budeme sa snažiť čo najlepšie vám pomôcť s výberom, ktorý bude najvhodnejší pre vašu konkrétnu pleťovú potrebu.

Kedykoľvek sa nám ozvite a radi vám s výberom pomôžeme.

PS. Nezabudnite na naše heslo, NENAKUPUJTE, ale VOLAJTE.

☎️0910 222129

💻podpora@beligo.sk

Team Beligo ®

21. June 2023